Blogg

Antirasism utan tro på olika mänskliga raser

Hur kan vi som inte tror på olika mänskliga raser, utan envetet hävdar att alla människor är lika, ändå, så ivrigt hävda att sverigedemokraterna är rasister? Det är inget konstigt, vi talar nämligen ofta om den utvidgade betydelsen av rasism: kulturell rasism. Och kulturell rasism är precis vad SD och andra nationalister ägnar sig åt när de hävdar att svenskheten är lite bättre, lite finare och mycket mer skyddsvärd än andra kulturer. Ja rentav att den måste skyddas från inblanding utifrån. 

Kulturell rasism är betydligt vanligare, och är någonting som vi ofta ägnar oss åt utan att tänka så mycket på det, och det är det som gör den så ruskig. Det är när vi är på semester och inte går på restaurangen som alla ryssar går till, när vi uttalar oss svepande om muslimer, eller när vi, som sverigedemokraterna hyllar svenskheten framför andra ursprung.

Pierre Eriksson har skrivit mycket bra om kulturell rasism i det länkade inlägget nedan. Läs det, det beskriver vad det hela handlar om, och fullständigt krossar sverigedemokraternas argument om att de inte kan vara rasister eftersom islam minsann inte är en ras. 

Inbäddad länk

Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti | Pirre.eu
Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti vilandes på kulturrasistisk grund, här påvisas varför.

Google+: Delad 2 gånger
Google+: Läs och interagera via Google+